niedziela, 16 kwietnia 2023

CHRZAN Z JAJKIEM (HORSERADISH WITH EGG)

 

wielkanocny chrzan z jajkiem
chrzan z jajkiem

Dzisiaj zaległy przepis świąteczny czyli chrzan z jajkiem na Wielkanoc. Bardzo smaczny i szybki do zrobienia. Idealnie pasuje do ugotowanych jajek i do wielkanocnych wędlin, polecam :-)
 

Składniki:

  • 6 jajek
  • 1 słoiczek chrzanu - 200 g
  • kawałek świeżego chrzanu - 10 cm
  • szklanka kwaśnej śmietany 18 % - 250 ml
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka musztardy
  • sól, pieprz


Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Świeży chrzan obrać, umyć i także zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Chrzan połączyć z jajkami. Dodać chrzan ze słoika, musztardę, majonez, kwaśną śmietanę. Doprawić wszystko solą i pieprzem. Na koniec dokładnie wymieszać. Włożyć do lodówki, żeby smaki się przegryzły. Najlepiej na całą noc. Ilość śmietany, chrzanu, musztardy, majonezu, przypraw zależna jest od Waszych upodobań.

Smacznego!
 

Zapraszam również na: Sos wiosenny

 

CHRZAN Z JAJKIEM (HORSERADISH WITH EGG)

CHRZAN Z JAJKIEM (HORSERADISH WITH EGG)



Print Friendly and PDF

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz