surówka z kapusty pekińskiej |
Dzisiaj przepis na szybką i pyszną surówkę z kapusty pekińskiej. Chrupiąca, zdrowa, idealna do obiadu :-)
Źródło: link
Składniki:
- 1 kapusta pekińska
- 1 marchewka
- 3 ogórki kiszone
- 250 g kukurydzy
- pęczek natki pietruszki
- duża łyżka majonezu
- sól, pieprz
Wykonanie:
Kapustę pekińską umyć i drobno posiekać. Marchewkę obrać i zetrzeć na dużych oczkach. Ogórki kiszone pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Natkę pietruszki umyć i posiekać. Wszystkie składniki wymieszać w misce, dodać majonez, doprawić solą i pieprzem. Wszystko dokładnie połączyć, gotowe! Podawać z pieczonymi ziemniaczkami i ulubionym mięsem.
Smacznego!