szybka pasta z awokado i jajek |
Dzisiaj szybka pasta z awokado i jajek, czyli ekspresowe smarowidło do pieczywa :-) Czas przygotowania to 10 minut. Prosta, zdrowa i pożywna, zachęcam do wypróbowania!
Składniki:
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 1 miękkie awokado
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka gęstego jogurtu
- sól, pieprz
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, ostudzić. Jajka obrać i pokroić w drobną kostkę. Miękkie awokado obrać ze skórki, skropić sokiem z cytryny i rozgnieść widelcem na papkę.
Do jajek i awokado dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, majonez, jogurt i wszystko dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem, ponownie wymieszać i pasta gotowa.
Smacznego!