pasta z twarogu i szprotek |
Nie ma to jak smarowidło do pieczywa domowej roboty. Polecam prostą i zdrową pastę z twarogu i szprotek. Jeśli lubicie takie połączenie, zachęcam do zrobienia:-) Nam najbardziej smakuje z ogórkiem kiszonym.
Składniki:
- 300 g twarogu
- 1 puszka dowolnej ryby w oleju (u mnie szprotki)
- pęczek szczypiorku
- 3 łyżki kwaśnej śmietany lub jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz
Wykonanie:
Twaróg przełożyć do większej miski i rozdrobnić go widelcem. Szprotki odsączyć z oleju, dodać do miski i rozdrobnić je z twarogiem.
Szczypiorek umyć i pokroić drobno. Do miski dodać kwaśną śmietanę lub jogurt, pokrojony szczypiorek i wymieszać. Na koniec doprawić solą i pieprzem według uznania, wymieszać i pasta gotowa!
Smacznego!
Zapraszam również na: Domowy paprykarz
PASTA Z TWAROGU I SZPROTEK
PASTA Z TWAROGU I SZPROTEK
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz