surówka z kapusty pekińskiej do obiadu |
Przedstawiam dzisiaj prostą i szybką przystawkę do obiadu, czyli surówkę z kapusty pekińskiej z dodatkiem kukurydzy i czerwonej cebuli. Jest to ulubiona surówka mojej córki Natalii :-). Wszyscy domownicy bardzo ją lubią i często gości na naszym stole, zachęcam do przygotowania!
Składniki:
- 1/2 dużej kapusty pekińskiej lub 1 mała
- 1 czerwona cebula
- puszka kukurydzy
- 3 łyżki majonezu lub jogurtu
- sól, pieprz
Wykonanie: .
Kapustę pekińską drobno poszatkować, włożyć do większej miski, posolić. Kapusta powinna zmięknąć.
W międzyczasie odsączyć kukurydzę z zalewy. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Do kapusty dodać cebulę i kukurydzę. Doprawić solą, pieprzem i wszystko wymieszać. Dodać majonez lub jogurt, wymieszać dokładnie i odstawić na minimum pół godziny, żeby surówka się przegryzła. Gotowe, można zajadać :-).
Smacznego!
Zapraszam również na: Surówka z kalarepy
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz