niedziela, 12 czerwca 2022

SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ DO OBIADU (SALAD WITH PEKIN CABBAGE FOR DINNER)

 

szybka surówka do obiadu
surówka z kapusty pekińskiej do obiadu

Przedstawiam dzisiaj prostą i szybką przystawkę do obiadu, czyli surówkę z kapusty pekińskiej z dodatkiem kukurydzy i czerwonej cebuli. Jest to ulubiona surówka mojej córki Natalii :-). Wszyscy domownicy bardzo ją lubią i często gości na naszym stole, zachęcam do przygotowania!

Składniki:

  • 1/2 dużej kapusty pekińskiej lub 1 mała
  • 1 czerwona cebula
  • puszka kukurydzy
  • 3 łyżki majonezu lub jogurtu
  • sól, pieprz


Wykonanie: .

Kapustę pekińską drobno poszatkować, włożyć do większej miski, posolić. Kapusta powinna zmięknąć.

W międzyczasie odsączyć kukurydzę z zalewy. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Do kapusty dodać cebulę i kukurydzę. Doprawić solą, pieprzem i wszystko wymieszać. Dodać majonez lub jogurt, wymieszać dokładnie i odstawić na minimum pół godziny, żeby surówka się przegryzła. Gotowe, można zajadać :-).
 
Smacznego! 
 
Zapraszam również na: Surówka z kalarepy

SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ DO OBIADU

SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ DO OBIADU

Print Friendly and PDF

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz