paluszki surimi w oleju |
Paluszki surimi w oleju to fajna przekąska. Jest szybka w przygotowaniu i pyszna. Paluszki krabowe w zalewie olejowej z dodatkiem cytryny i czosnku. Doskonałe połączanie, palce lizać! Takie paluszki można zagryzać też pajdą chleba, polecam.
Źródło: link
- paluszki surimi - 3 opakowania
- olej słonecznikowy - pół szklanki
- sok z 1 cytryny
- 3 ząbki czosnku
- suszona natka pietruszki
- bazylia
- sól
- cukier
Wykonanie:
Szklanka - 250 ml
Paluszki wyciągnąć z opakowania. Cytrynę sparzyć i wycisnąć sok. Sokiem z cytryny pokropić paluszki i odstawić na pół godziny.
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, wymieszać z olejem, dodać trochę pietruszki i bazylii. Można dodać odrobinę soli i cukru, dokładnie wymieszać.
Włożyć paluszki do miski i polać przygotowaną mieszanką. Wstawić do lodówki minimum na godzinę, a najlepiej na całą noc.
Smacznego!
Zapraszam również na: Śledzie po kaszubsku
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz