pasta z lubczyku |
Pasta z lubczyku idealna do zup i sosów. Banalnie prosta w przygotowaniu przyprawa. Maggi bez chemii, konserwantów, z dużą ilością smaku. Domowa i naturalna maggi, polecam!
Źródło: link
Ilość - 3 słoiki (200 ml)
Składniki:
- 240 g liści lubczyku
- 4 łyżeczki soli
- 10 łyżek oleju + 1 łyżeczka oleju do każdego słoika na górę
Wykonanie:
Liście lubczyku pozbawione grubych łodyg wypłukać, odcedzić na sitku, pokroić i przełożyć do wyższego naczynia. Dodać sól i olej, wymieszać. Wszystko zblendować na pastę. Przełożyć do słoików i na górę każdego dać łyżeczkę oleju.
Słoiki z pastą zakręcić i przechowywać w lodówce. Pasta z lubczyku pasuje do zup i sosów. Grube łodygi zamrozić i dodawać do zup podczas gotowania.
pasta z lubczyku |
Smacznego!
Fajny blog
OdpowiedzUsuńCiekawy
Zajrzyj proszę tu
www.facebook.com/sladamiwloczykija
Dziękuję za komentarz ;-)
UsuńNa pewno zajrzę :-), pozdrawiam