wątróbka w sosie musztardowym |
Nowa propozycja obiadowa - wątróbka w sosie musztardowym. Przepis otrzymałam od mojego kolegi Jacka :-). Choć nie przepadam za wątróbką, to muszę przyznać, że takie połączenie przypadło mi do gustu!
Składniki:
- 500 g wątróbki drobiowej lub wieprzowej
- 2 większe cebule
- 2 łyżki musztardy
- kostka rosołowa
- 2/3 szklanki śmietany 18 %
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz
- olej
szklanka -250 ml
Cebulę pokroić w piórka i umyć wątróbkę. Podsmażyć cebulę na tłuszczu, dodać wątróbkę i dusić 15 minut. Dodać kostkę rosołową i dusić jeszcze 10 minut.
Następnie dodać musztardę i śmietanę. Zetrzeć czosnek, doprawić według uznania, dokładnie wymieszać. Podawać z ziemniakami lub pieczywem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz