sałatka z rzodkiewkami i serkiem wiejskim według siostry Anastazji |
Dzisiaj wiosenna i kolorowa sałatka z rzodkiewkami i serkiem wiejskim według siostry Anastazji. Sałatka jest lekka i doskonała na śniadanie lub kolację. Można ją podać na Wielkanocne śniadanie. Jest też fajną propozycją dla osób będących na diecie, polecam!
- 2 pęczki rzodkiewek
- 1 pęczek szczypiorku
- 4 jajka
- 1/4 małej cebuli (około 15 g)
- 2 serki wiejskie
- 1 czubata łyżka musztardy delikatesowej
- sól, pieprz
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Serki wiejskie odsączyć ze śmietanki. Szczypiorek umyć i drobno posiekać.
Cebulę obrać, umyć, pokroić w kostkę. Rzodkiewki umyć i pokroić w kostkę lub półplasterki.
Wszystkie składniki wrzucić do miski, dodać musztardę, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz