sałatka z makaronem ryżowym |
Sałatka z makaronem ryżowym - smaczna i szybka w wykonaniu. Przepis ten idealnie sprawdzi się podczas rodzinnych spotkań, w czasie świąt, a także jako posiłek do pracy, polecam!
Składniki:
- 1 paczka makaronu ryżowego
- 300 g szynki konserwowej
- 1 długi ogórek zielony
- 1 puszka kukurydzy
- pęczek koperku
- 2-3 ząbki czosnku
- sól, pieprz
- 3-4 łyżki majonezu
Makaron ugotować w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu, odcedzić na sitku. Szynkę pokroić w kostkę. Kukurydzę odcedzić. Ogórka umyć, obrać i pokroić w kostkę. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Koperek umyć i drobno posiekać.
Wszystkie składniki wrzucić do jednej miski, dodać majonez oraz sól i pieprz do smaku. Wymieszać. Wstawić do lodówki na minimum 30 minut, by smaki nieco się przegryzły (najlepiej na całą noc).
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz