poniedziałek, 11 marca 2019

PASTA Z AWOKADO I JAJEK (PASTE WITH AVOCADO AND EGGS)


pasta z awokado
pasta z awokado i jajek


Bardzo lubię pasty do kanapek, wtedy takie śniadanie nie jest nudne :-). Postanowiłam przygotować pastę z awokado i jajek, przepis znalazłam na stronie Ilki_86, link tutaj. Pasta jest bardzo smaczna, lekka, idealnie smakuje do pieczywa, polecam ! 

 Składniki:
  • 2 duże, miękkie awokado
  • sok z połowy cytryny
  • 3 jajka
  • połowa cebuli 
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego lub majonezu 

Wykonanie:
Awokado przekroić na pół, wyciągnąć pestki, łyżeczką wydrążyć miąższ, skropić sokiem z cytryny (obowiązkowo, ponieważ inaczej awokado stanie się ciemne). 

Jajka ugotować na twardo, cebulę pokroić na krążki, wszystkie składniki wrzucić do miski blendera, dodać jogurt naturalny albo majonez, wszystko dokładnie wymieszać blenderem na puszystą masę (jeśli masa jest za gęsta można dodać więcej jogurtu lub majonezu).

Na koniec pastę doprawić solą i pieprzem, jeszcze raz wszystko wymieszać. Jeśli nie macie blendera możecie awokado i jajka ugnieść widelcem, cebulkę pokroić i wszystko wymieszać, też będzie dobre :-). Najlepiej smakuje z świeżym pieczywem lub tostami!
 
Smacznego!
 

PASTA Z AWOKADO I JAJEK 

PASTA Z AWOKADO I JAJEK 

 
 
Print Friendly and PDF

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz